İlimizde Evde Sağlık Hizmet sunumu covid-19 pandemi sürecinde de düzenli olarak devam etmektedir.
02 Nisan 2021

Aydın İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri birimleri tarafından Evde Sağlık Hizmetleri Covid-19 pandemi sürecinde de düzenli olarak devam etmektedir.

İlimizde Evde Sağlık Hizmeti; yaşlı, yatağa tam bağımlı yada yarı bağımlı, bedensel yada zihinsel engeli nedeniyle evde tıbbi desteğe ihtiyacı olan, kanserin son döneminde olan , yerinde kalkamayacak derecede obez olan, ileri derecede kas  ve nörolojik  olan hastalar ve hastane veya yoğun bakımdan taburculuk sonrası  evde sağlık desteğine ihtiyacı olan  hastalara yönelik sağlık, sosyal ve psikolojik destek hizmetleri bir bütün olarak deneyimli personellerimiz tarafından büyük bir özveri ile Aydın Merkez ve ilçelerinde pandemi sürecinde de aralıksız olarak  verilmektedir.

Personellerimiz tarafından tanısı  konulmuş hastalarımızın düzenlenmiş olan tedavilerinin  takibi, (evde yapılması uygun görülen tedaviler ,bası yarası olan hastaların pansumanları, mesane sonda bakımları takipleri, nazogastrik sonda (beslenme sondası) bakım ve takipleri, rutin ya da doktor isteğine bağlı tahlillerinin yapılması, mevcut sonuçların gereklilik halinde uzman hekimlere konsültasyonu, hastaların heyet raporlarının yenilenmesi veya olmayanların oluşturulması, hastanın gerekli poliklinik takipleri için hastaneye nakil işlemlerinin gerçekleştirilmesi ayrıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi Evde Sağlık birimlerimizce de hastaların ağız bakımları ve diş tedavileri hasta memnuniyeti ve mahrumiyetine özen gösterilerek ev ortamlarında yapılmaktadır.

Ayrıca sağlık hizmeti alan hasta ve yakınlarının, yapılan eğitim uygulamaları ile de hasta bakımı konusunda daha özgüvenli ve bilinçli olmaları sağlanmaktadır.

Evde Sağlık Hizmetleri an itibariyle ilimizde  9 Hastane bünyesinde; 37 alt birim, 37 araç ve 131 personel ile hizmet vermektedir. Ayrıca Aile Hekimleri ile koordinasyon halinde çalışılmaktadır.

Evde sağlık hizmetlerinin sunulmaya başlandığı 16.04.2006 tarihinden 2020 Yılı Aralık ayı sonuna kadar toplamda 32.166  hastaya ulaşılarak,  511.331 ev ziyareti gerçekleştirilmiştir.

An itibariyle Evde Sağlık Hizmetlerine kayıtlı 6320 hastamız bulunmaktadır.